Gadis Bunga

March 31, 2013

"Segmen Blogger Muslimah"

\
(JOM CLIK BANNER)

ASSALAMUALAIKUM HAI..SAYA NK JOIN "SEGMEN BLOGGER MUSLIMAH" NIE,SEBAB NAK DAPAT DOODLE MUSLIMAH COMEL NIE...MUSLIMAH ABAG HAFIZZY DESIGN CANTIK TAMBAH COMEL KAN DOODLE MUSLIMAH..SIAPA RASA NAK JOIN  SEGMEN NIE..JOM CLIK BANNER RAMAI-RAMAI...

NAMA:GADIS BUNGA
WARNA BAJU:MERAH
TUDUNG:PINK

NAK TAG 2 ORANG RAKAN
http://misspinky23.blogspot.com
http://iza-zaty.blogspot.com


"MINI GIVEAWAY BY AINA MANSOR.COM"

 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif
(JOM CLIK BANNER)
HAI...ALHAMDULLILAH PETANG-PETANG NIE BOLEH LA JOIN SEGMEN "MINI GIVEAWAY BY AINA MANSOR.COM" HADIAH BANYAK TAMBAH MELETOP..ADE PERLBAGAI-BAGAI HADIAH MENARIK....
SIAPA TERINGIN NAK JOIN JOM CLIK BANNER ATAS TU..
Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak :)

Senarai hadiah:
Top referral
URL blog akan diblast kepada 10,000 cbox menggunakan software Referrer X
Kelebihan : UV akan meningkat dan follower akan bertambah

Random.org
Blog review x 5 - Farah Waheeda
Topup RM5 x 2 - Normi Nieza
Blog review - Budak Vanila
Topup RM 10 x 1 - Sheila Salim
Blog review x 3 - Sheila Salim
Banner blog x 2 - Adam Faiz
Tapak iklan x 2 - Adam Faiz
 29/3/2013 - 29/4/2013


March 30, 2013

"Segmen mari kenali saya dan blog saya"

(JOM CLIK BANNER)

->Buat satu entri bertajuk "Segmen mari kenali saya dan blog saya"
(sudah) (saya tidak buat entry lepastu tukar dengan letak header sahaja)

-->Letak Sekali banner diatas di dalam entri korang
(sudah)




Review Blog #Segmen Follow,Comment and Like


Gadis Bunga
http://doodlemerah92.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-comment-and-like.html

Blog ke-2 yang akan direview ialah blog Sufiana !..
blog beliau sangat cantik !..banyakknyaaa bunga mawar! .,
backround blog ni Syira suka !
suka suka :D sweet jeee..
susunan grafik dalam blog pun teratur and paling penting tak la lama sangat blog ni loading :)
JOM LIKE Fanpage-Gadis-Bunga..
and sekarang Sufiana sedang join 1 contest ni..jom tolong LIKE SINI .. !
Sufiana ni selalu join contest or segmen ! so sesiapa yang nak dapat info mengenai segmen or contest terbaru..haruslah follow blog beliau..senang nak tau apa-apa update :D 
lagi satu lagi satu !..header memang unik and awesome..boleh gerak gerak lagi :D

Terima Kasih,Sayang Akak Syahirah

Credit : Wan Syahirah

Tahniah Hairul & Dazrin pemenang Fear Factor Selebriti


Setelah lebih kurang 12 minggu bertarung tenaga, emosi, kekuatan mental dan
fazikal, akhirnya hari ini ditayangkan secara rasminya episod kemuncak Fear Factor 
Selebriti Malaysia. Berkampung di Capetown dan inilah kemuncak segala-
galanya. Dan juara bagi Fear Factor Selebriti Malaysia bagi musim yang pertama
ini ialah Hairul & Dazrin.


March 29, 2013

TAHNIAH AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA


TAHNIAH AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

Alhamdulillah.... Ayu Raudhah telah pun selamat melahirkan puteranya di Johor Bahru.Mudah-mudahan akan jadi anak yang soleh, berbakti kepada ibu bapa, bangsa dan negara dunia dan akhirat.
Tahniah AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA


COMEL SANGAT ANAK AYU RAUDHAH &
 ZAQUAN ADHA

"Segmen Bloglist 2013"

(JOM CLIK )

hai.....wah pagi-pagi lagi dah onnline erk gadis bunga nie,hihi..biasa la lepas habis buat kerja rumah selesai terus onnline lappy lepastu ade pulak terjumpa "Segmen Bloglist 2013" pulak ape lagi join jew..gadis bunga tengok hadiah segmen bloglist 2013 best-best belaka..siapa teringin nak join jom clik banner atas nie..

NAK TAG RAKAN
http://azniesyahzany.blogspot.com
http://dewqracintakita.blogspot.com

JOM TENGOK HADIAH PULAK

Senarai Hadiah
1. Peplum Blouse free size ( untuk 5 orang pemenang )
2. Woman dress ( untuk seorang pemenang )
3. Soft toys ( untuk seorang pemenang )
4. Topup RM10 ( untuk 3 orang pemenang )

Cara Pembahagian Hadiah
- Bloglist selamanya by Erin Kahar + 1 helai Peplum Blouse by All About Peplum House
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 helai Peplum Blouse by All About Peplum House

- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 helai Peplum Blouse by All About Peplum House
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 helai Peplum Blouse by All About Peplum House
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 helai Peplum Blouse by All About Peplum House
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 helai Woman Dress by Anaziah Online Boutique
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 soft toys by Anaziah Baby and Kidswear
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 topup RM10 by The Roselle
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 topup RM10 by The Roselle
- Bloglist setahun by Erin Kahar + 1 topup RM10 by The Roselle


"1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci"


(Jom clik banner)
hai....sudah nak habis giveaway baru rasa nak join pulak ape la gadis bunga ni jom cepat-cepat kita berlari-lari join ""1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci" "masih sempat lagi nak join giveaway akaq cci nie...hadiah dia semua menarik-menarik belaka....comel betul banner giveaway cci..siapa yang belom join jom kita lari clik banner..

jom tngok hadiah 


Hadiah-Hadiah:-

1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Card
2x Watermark
2x Header

Tarikh Mula:- 25hb March, 2013
Tarikh Tamat:- 07hb April, 2013
29hb March, 2013
Masa:- 11.00mlm



March 28, 2013

"MINI GIVEAWAY BY IEZWA RAZK 2"

(JOM CLIK BANNNER TOMEII )

HAI..SAYA NAK JOIN "MINI GIVEAWAY BY IEZWA RAZK 2" FUHH...MEMANG BEST LA SIAPA TAK JOIN BANNER GIVEAWAY NIE MEMANG COMEL GILER....SIAPA TERINGIN NAK JOIN CLIK BANNER TOMEII DIATAS TU...

Aina Areen - 
Keychain Sabah ( 2 Pemenang )

Ismah Atikah - 
Brooch Ribbon ( 3 Pemenang )

Izzat Sahir - 
Keychain Felt ( 5 Pemenang )

Shiera - 
Topup RM 5 ( 2 Pemenang )

Fifi - 
Topup RM 3 ( 2 Pemenang )

Dysha Sahhir - 
crochet ribbon ( 3 pemenang)
 button badge ( 3 Pemenang) 

Aimi Rahim - 
Banner ( 3 pemenang )

Iezwa Razk - 
Pashmina ( 2 Pemenang ) 
Topup RM 5 ( 3 Pemenang )
Blog Review ( 5 Pemenang )
Novel Pilihan Sendiri ( 1 Pemenang )

SUDAH IKUT SEMUA SYARAT-SYARAT MINI GIVEAWAY NIE..CUMA TAK ADE TWITTER SAHAJA..

March 27, 2013

"Segmen Suka-Suki"

(Jom Clik Banner)
salam...hai...saya nak join "Segmen Suka-Suki" macam best jew segmen nie...memang rugi betol siapa yang tak join segmen suka-suki nie...siapa yang berminat nak join ,jom clik banner atas tu...jom terjah hadiah dibawah nie..

SENARAI HADIAH
Tudung Bawal Pelangi(1 pemenang) oleh Sisters Shawl :

LIKE | FOLLOW | FOLLOW

Kerongsang(1 pemenang) oleh Zawiah :

KELIK IKLAN | KELIK IKLAN 2 | FOLLOW | LIKE

Topap RM5 (3 pemenang) oleh Fadzlun : 

FOLLOW | LIKE

Topap RM5 MAXIS(1 pemenang) oleh Anna :

LIKE | FOLLOW | FOLLOW

Review Blog(5 pemenang) dan Bloglist(5 pemenang)oleh Izzati :

FOLLOW | LIKE

Bloglist(5 pemenang) oleh Wana wazm : 

KELIK IKLAN 1  | KELIK IKLAN 2 

Cursor(2 pemenang) oleh Wanny Bueno :

KELIK IKLAN 1 | KELIK IKLAN 2

Keychain feltcraft(2 pemenang) dan Barang tupperware-eco bottle 500ml(1 pemenang) oleh Nadia :

FOLLOW | LIKE

Topup RM3 MAXIS/CELCOM(1 pemenang) oleh Ain Al-Khawlani :

FOLLOW | FOLLOW

Topup RM5(5 pemenang) oleh Natrah :

FOLLOW

Topup RM5(1 pemenang) oleh Garage Sales :

LIKE

Topup RM3(2 pemenang) oleh Fifi :

FOLLOW | LIKE 

Skirt(1 pemenang) oleh Greenapricot :

LIKE | FOLLOW

"Segmen 5 hari By Yana"

(jom sama-sama clik banner)
hai....alhamdullilah masih ade lagi terjumpa "Segmen 5 hari  By Yana". Segmen nie dah lama dah yana buat segmen nie..tapi gadis bunga terjumpa pulak blog yana,apa lagi join la segmen 5 hari by yana nie..lagi pon tak tahu nak buat apa bosan..join jew..siapa nak join segmen nie...clik banner dekat atas..
Segmen bermula pada 27/3/2013-31/3/2013
 

"Pencarian Bloglist Bulan April"

(JOM CLIK BANNER)
Alhamdullilah..pagi-pagi lagi tak tahu nak buat apa kan jom la join "Pencarian Bloglist Bulan April" nie....memang rugi la siapa yang x join bloglist Abang Hafizzy nie...Abang Hafizzy jarang-jarang buat bloglist nie..siapa yang nak join jom clik banner Abang Hafizzy dekat atas nie...

Gadis Bunga pun tak berapa berkenan nak buat entry pakwe-pakwe ni. Segan, bercampur baur perasan ni..kahkahkah..Tapi sekali sekala, nak jugak kongsikan..kalau berkali kali, muak jugak. So,entry pasal budak ayin tu, aku rasa, aku nak remove.

Sekarang ni, gadis bunga  ingat nak buat satu bloglist. 
So, part paling kiri,ada kekosongan. Gadis Bunga ingat, nak letak lagi satu bloglist. Korang tak perlu buat entry, ini bukan segmen bloglist. Korang hanya komen bagitahu nak masuk dalam bloglist tu..senang kan?.. Yang dah ada tu tak payah lah.

Yang ada letak blog gadis bunga dalam bloglist korang, please bagitahu..Gadis Bunga hargai betol orang letak blog gadis bunga dalam bloglist..Mungkin cara ni je yang gadis bunga mampu balas.

Sama sama kita tambah kenalan baru dengan bloglist okey!.
kekuatan blog gadis bunga dan berapa kerap hampa update blog dalam sehari kalau rajin 2 atau 3 kali sehari macam tula tambah dengan join giveaway/segmen/contest rakan-rakan blogger buat,macam mana pon saya akan join...untuk menambah entry



March 25, 2013

Segmen Happy Birthday HONEY YEO & CIK FIE (3 APRIL & 8 APRIL)

(JOM CLIK BANNER)

NAK TAG 3 ORANG





(turun ke bawah ade persembahan dari cik fie dan honey yeo)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


                         

Lelaki Perlu Tahu:Perkara yang Perempuan tak suka!


Assalamualaikum . Sudah menjadi fitrah manusia . Lelaki suka perempuan , perempuan suka lelaki . Bapok suka mak nyah ? Tomboy dengan pengkid macam mana pulak ? Itu elok bagi sup kaki je . Hahaha . Gurau - gurau . Banyak perkara yang perempuan suka tentang lelaki . Dan jangan lupa pulak , ada juga perkara yang perempuan TAK SUKA . Nak tahu apa dia ? Jom baca . ^^


1. Cakap besar - Wanita tidak suka lelaki yang bercakap besar . Biarlah korang seorang yang berkemampuan , anak orang kaya ke , tapi tidak sepatutnya korang menunjuk-nunjuk berlagak dan cakap besar . Elok orang suka kawan dengan korang , tiba - tiba sikap tu keluar . Terus reject ! Tak pasal je . 

2. Kedekut - Jangan sesekali kedekut untuk si dia . Dia mungkin hanya menguji korang . Ramai lelaki yang mungkin ingin berjimat tapi dia lupa sampai bersikap kedekut . Nak bayar makanan pun kedekut susah la kalau kahwin nanti kan ? Kalau kahwin nanti bayar asing-2 lagi agaknya . Jangan jadi macam tangkai jering . 

3. Sombong - Jangan terlalu sombong . Dia pasti tak suka perkenalkan korang pada kawan dan saudara maranya jika korang seorang yang sombong dan tak suka bergaul dengan orang lain . Bergaul lah dengan ramah dan mesra agar diri korang diterima oleh semua pihak .Ini tidak , bawak berjumpa dengan saudara - mara . Tapi keras macam kayu mulut diam je . Cuba adapt dengan diaorang . Kan lega bila tengok dah mesra . Tak susah kalau dah kahwin nanti .

4. Pemalas - Belum ada ikatan lagi korang dah tunjukkan sikap pemalas korang . Bangun lambat , baju kedut seribu tak bergosok , malas mand i, malas bila disuruh . Ha…kalau dia angkat kaki memang bukan salah dia lah tu . Memang nanti bila kahwin , bini jadi orang gaji dah bukan isteri lagi . Dah semua kerja dia buat , diri tu sikit pun taknak offer menolong . Ehh , pergi balik rumah main tanah liat . 

5. Tidak solat - Nak menjadi pemimpin korang perlu tunjukkan sikap yang baik . Jika baru bercinta dah nampak malas solat , macam mana korang nak bimbing dia jadi hamba Allah yang baik . Tak solat macam mana nanti nak jadi imam pada si dia dan anak-anak korang . Ini kes berat ni , dosa isteri korang yang tanggung . Dosa korang lagi , anak perempuan lagi . Jadi lah pemimpin yang baik ye ?

6. Pengotor - Wanita paling geli lelaki pengotor . Ada sesetengah lelaki gemar meludah merata-rata bila keluar berjalan . Ada juga yang gemar mencungkil gigi lepas makan tanpa menutup mulut , baju pakai berkali-kali sebulan tak basuh walau sudah berbau , kuku panjang dan hitam . Semua benda yang kotor akan wanita perhatikan dalam diri korang dan akhirnya dia akan pergi meninggalkan korang . Baru padan muka ! 

7. Busuk - Bila pengotor mula lah timbul bau yang tak sedap dihidu . Mulut berbau memeningkan kepala si dia sehingga mual . Gigi berkarat mungkin sebab malas gosok gigi atau MEROKOK atau tak memberus gigi dan berkumur dengan betul . Bau badan yang sangat kuat sehingga dia tak selesa berjalan seiringan dengan korang . Jangan buat dia tak mengaku korang boypreng dia sudah . Malu tahu tak ? :)

8. Garang - Jangan lah belum apa-apa dah mula tunjuk taring . Garang tak tentu pasal pada si dia akan buat dia benci pada korang . Belum apa-apa korang dah cuba tunjuk belang pada si dia . Baran tu biar ikut tempay sikit . Sebelum kahwin pun dah macam itu gayanya , lepas kahwin periuk nasi terbang ke kepala agaknya . Mohon dijauhkan ! 

9. Penipu - AWAS ! Bila dia dapati korang menipu dia akan angkat tangan dan say bye bye pada kamu . Bila sekali dahh menipu , tahap kepercayaan tuh dah takde . Tak mustahil korang akan buat lagi . Sorry to say lah . 

10. Merokok - Bukan semua wanita suka lelaki perokok . Aimi sendiri tak suka lelaki yang merokok . Tak boleh bau rokok . Sebab tu benda ni nampak remeh tapi jadi besar pada mereka yang sensitif tak suka pada bau rokok dan perangai suka merokok di tempat awam terutamanya . Nak mati sebelum masanya ke ? Taknak kan ? Buang - buang lahh . Bukan elok untuk kesihatan pun . Buang duit je . *maaf kalau ada yang terasa*

*p/s : Dah baca ? 10 perkara nie memang boleh membuatkan perempuan tak suka dengan seseorang lelaki tuh . Berjaga - jaga ye kaum adam . (:

credit:Aimi Muslihah

March 24, 2013

"The First Giveaway By NOALFA and Ain ''

(JOM CLIK BANNER)

hai...malam nie..rasa bosan tak tahu nak buat apa,saya nak join "The First Giveaway By NOALFA and Ain '' baru pertama kali saya join giveaway nie..ape lagi saya jumpa giveaway dengan pantas la saya join..hadiah semua berpelbagai-bagai hadiah disenaraikan..jom meriahkan giveaway nie rama-ramai.

nak tag 2 orang rakan
http://srikandi-permatahati.blogspot.com
http://www.kisahemasputih.com/


March 23, 2013

"Mini Giveaway Aisyah Humaira"



(JOM CLIK BANNER)

Assalamualaikum..hai...malam nie..tersangat-sangat la boring macam mana pon nak join jugak "Mini Giveaway Aisyah Humaira"alhamdullilah tertunggu-tunggu giveaway nie..dengan pantar saya join giveaway nie..jom la kita memeriahkan giveaway nie..



March 21, 2013

"Contest Header Paling Sempoi 2013"


(JOM CLIK BANNER)

hai.....alhamdullilah...malam nie saya macam mana pon nak sangat join "Contest Header Paling Sempoi 2013" dah lama dah nak join contest nabila medan nie..kali ni saya nak join jugak-jugak,pasal hadiah tu banyak headiah menarik dekat contest ni..jom la kita memeriahkan contest header paling sempoi 2013 nie..siapa tak join memang rugi sangat...

Senarai Hadiah
* Topup/Cash RM5 - 2 Pemenang (Fatin Diana)
* Tudung Bawal Plain - 2 Pemenang (Aina Mansor)
* Topup RM 5 - 1 Pemenang (Ainul Husna)
*Bloglist Sebulan - 5 Pemenang (Ainul Husna)
* Blog Review *sponsor pilih* - 1 Pemenang (Ainul Husna)
* Topup RM10 - 1 Pemenang (Hani Asi)
* Topup RM5 - 2 Pemenang (Hani Asi)
*Keychain - 6 Pemenang (Hanis Asi)
* Tudung Bawal Corak - 3 Pemenang (Puteri Cahaya)
* Shawl - 1 Pemenang (لين Si Pipi Merah)
*Keychain Craft *nama sendiri* - 5 Pemenang (Nana Smiley)
*Blog Review - 2 Pemenang (Saidatul Qifayah)
* Domain 2 Tahun - 2 Pemenang (Saidatul Qifayah)

*Buku *Formula Solat Sempurna* - 1 Pemenang (Saidatul Qifayah)

Pembahagian Hadiah
Akan Diupdate

Pemilihan Pemenang
Baca entri ini
Tempat Pertama - Tempat Ketiga
80% daripada like yang terbanyak
10% daripada nabila
10% daripada juri tambahan
Saguhati berdasarkan luckydraw/random.org


HEADER GADIS BUNGA



March 20, 2013

"Segmen Ramaikan Follower Blog 2013 By NurulFHMT"





(JOM CLIK BANNER)

Hai..selamat malam rakan-rakan facebook saya ingin menjoinkan "Segmen Ramaikan Follower Blog 2013 By NurulFHMT" saya nak join segmen untuk menaikan follower,bukan nak berlumba-lumba ye followers banyak,untuk meningkatkan followers ramai untuk mengenal rakan-rakan blogger yang menarik...jom la kita join ramai-ramai..

tahu tak  kenapa follower perlu ditambah ??
baca sebab2 dya
:
:
:
DAPAT MENGENALI BLOGGER-BLOGGER LAIN
*Tidak kira blogger yang masih baru di dunia blog atau yang sudah aktif lama dalam dunia blog.

DAPAT MENGERATKAN LAGI SILATURAHIM SESAMA BLOGGER-BLOGGER LAIN
di samping itu juga,korang akan...

DAPAT MENINGKATKAN FOLLOWER DI BLOG MASING-MASING
*Insya-Allah.



"Mega Topup Giveaway By Incik B & SS"

(JOM CLIK BANNER)
hai..kawan-kawan jom kita memeriahkan "Mega Topup Giveaway By Incik B & SS" memang best giveaway niew..kita boleh simpan topup ataupon boleh calling-calling kan...Nak topup ape lagi jom join..
NAK TAG 2 ORANG
http://www.ayubarbydol.blogspot.com/
http://sayatakpandaiberblog.blogspot.com

Senarai Hadiah
*RM20 X PEMENANG TOP REFERRAL
*RM10 X 6 PEMENANG
*RM5 X 9 PEMENANG
*RM3 X 4 PEMENANG


Put Your Cbox