Gadis Bunga

August 12, 2012

Sambut Raya berbaju lusuh

DAIF...dua anak pasangan terbabit bermain di rumah mereka yang serba kekurangan.

DAIF...dua anak pasangan terbabit bermain di rumah mereka yang serba kekurangan.

RAWANG: Hati siapa tidak pilu melihat keadaan kedaifan pasangan mualaf ini yang mempunyai 16 anak, lebih-lebih lagi ketika umat Islam bersiap untuk menyambut 1 Syawal.
Duduk di rumah sewa di Jalan Inai, Bukit Beruntung, di sini, pasangan terbabit yang berasal dari Sabah tidak mampu memberi keceriaan kepada anak mereka walaupun sehelai baju raya untuk setiap seorang.
Penulis sendiri menitis air mata melihat keadaan anak pasangan itu yang memakai baju usang manakala kelengkapan rumah sudah buruk, malah sebahagian besarnya disumbangkan orang ramai yang bersimpati dengan nasib 18 anak beranak itu.

Cuma yang ada peti ais dan televisyen lama serta meja buruk menghiasi ruang tamu, itupun diberikan orang ramai.


“Ibu mana tidak sedih melihat anak hidup serba berkurangan. Aidilfitri sudah hampir, tetapi tiada baju baru dan tiada persiapan sempurna. Namun ini ketentuan takdir keluarga kami,” kata Siti Nur Faizah Abdullah, 43, mengenai kehidupannya bersama suami, Junatal Asah, 45.2 00 Minnie-Minnie Comel:

alin said...

selamat hari raya (:

fiqah hamed said...

Salam..jom join my 1st GA with Ieyla nak...hadiah serious AWESOME! kalau nak hadiah lagi AWESOME,boleh promote GA ini..cuz top referral boleh pilih hadiah sendiri..
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-ieyla.html


Put Your Cbox