Gadis Bunga

July 27, 2012

"Birthday Giveaway By An-Nisa'Najihah"

(Nak join clik banner)

hai..korang hari ini saya nak join giveaway yang bertajuk "Birthday Giveaway By An-Nisa'Najihah" alhamdullilah kak nisa dah 2@3 kali dah buat giveaway..harini pulak saya join giveaway kak nisa..

Tarikh lahir Kak Nisa-->4 august 1988
Umor Kak Nisa-->24 tahun


harap-harap akak suka la kad nie dan harap-harap akak simpan la kad nie buat selama-lamanya.


nak tag 4 rakan nie
http://rienrose.com
http://taufiqnazli.blogspot.com
www.taufiqnazli.com
 http://iza-zaty.blogspot.com

"Giveaway 10 Cover Ajax Shoutbox comel"

salam..hai alhamdullilah harini sudah berpuasa ke7 malam nie nak join giveaway yang bertajuk "10 Cover Ajax Shoutbox comel" waw,punya terkejutnya anirah ade buat giveaway,dengan pantasnya bukak blog terus join giveaway yang paling menarik nie..
(Nak join clik Shoutbox atas nie)

10 Cover Ajax Shoutbox Comel Smilecreativegraphic kerana untuk mendapatkan sambutan giveaway yang menggalakkan..

Nama:Nurul Sufiana Binti Ramli
Url entri korang:http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/07/giveaway-10-cover-ajax-shoutbox-comel.html @ http://doodlemerah92.blogspot.com
Id Blog Korang:6431152668796824623/gadis bunga
Nama dan Link Facebook:Sufiana Ramli

salam..hai alhamdullilah harini sudah berpuasa ke7 malam nie nak join giveaway yang bertajuk "10 Cover Ajax Shoutbox comel" waw,punya terkejutnya anirah ade buat giveaway,dengan pantasnya bukak blog terus join giveaway yang paling menarik nie..
(Nak join clik Shoutbox atas nie)

10 Cover Ajax Shoutbox Comel Smilecreativegraphic kerana untuk mendapatkan sambutan giveaway yang menggalakkan..

Nama:Nurul Sufiana Binti Ramli
Url entri korang:
Id Blog Korang:6431152668796824623/gadis bunga
Nama dan Link Facebook:Sufiana Ramli

July 23, 2012

"2nd Giveaway By Me"

hai..harini saya nak join giveaway yang bertajuk "2nd  Giveaway By Me" siapa tahu apa maksud nie yew,saya pon kurang paham hehe..saya cuma join jew tak tahu apa maksud dia,jom kita ramai-ramai join..





(siapa nak join clik banner atas nie)


harap-harap menang la

nak tag 2orang rakan
http://nobodyperfect-iera.blogspot.com
http://budakpendekberblogging.blogspot.com/

July 20, 2012

"AKU NAK ENTRY AKU DI LIKE BY 'ANNA"

hai..kawan-kawan hari nie semua puasa tak,mestilah puasa kan,siapa yang tak puasa tu tak boleh raya,(hehehe) oke harinie gadis bunga nak join segmen yang bertajuk "AKU NAK ENTRY AKU DI LIKE BY 'ANNA" blog lama anna dia cakap nak tutup dan gadis bunga ade join segmen dia, tapi kali nie gadis bunga nak join jugak segmen baru anna punya..takpelah nak buat macam mana kan yang lama dah join,kalau tak join mesti tak menang kan, kali nie harap-harap dalam list gadis bunga menang dalam segmen niee...







(nak join clik banner pink atas nie)

July 19, 2012

"Simple Giveaway By Shafri"


(apa? teringin nak join apa susah clik jew banner atas nie)

hai..kawan-kawan sihat ka,hehe..nak tanya tahu kan lagi beberapa hari lagi kita akan menjelang puasa kan sebelom start puasa gadis bunga nak join giveaway bertajuk "Simple Giveaway By Shafri" sudah beberapa orang yang join giveaway  gadis bunga baru perasan shafri ade buat giveaway ape lagi terus la join..hehe..jom kita bagi sambutan sikit dan join sekali giveaway nie..


July 18, 2012

"Segmen Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim"

hai..kawan-kawan seperti biasa gadis bunga nak join segmen lagi tapi kalau nie yang lain pulak yang bertajuk "Segmen Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim",sudah ramai gadis bunga join contest, giveaway dan segmen kali nie join segmen pulak, jom ramai-ramai kita memeriahkan segmen nie..

(nak join clik banner cute atas niy)

nak cerita pulak pasal blog Mayra yang buat segmen nie blog Mayra loading ok jew, blog Mayra penuh dan katun gambar-gambar korea, gadis bunga pon minat dengan korea jugak, hehehe...itu saja kot, apa-apa pon blog Mayra cantik sangat..
siapa nak tengok blog Mayra clik link blog Mayra nie-->http://mayrahazim.blogspot.com

"Segmen Bloglist July-November by Enna_Maggi"


hai..pada pagi cuaca yang tidak mengizinkan gadis bunga nak join segmen la yang bertajuk "Segmen Bloglist July-November by Enna_Maggi" kalau tak silap la gadis bunga first yang join segmen nie,itu yang seronok sangat tu..hehehe..erm..oke gadis bunga nak komen lagi tentang banner dibawah nie,banner nie ringkas dan nampak menarik..

(JOM JOIN RAMAI-RAMAI BAGI SAMBUTAN SIKIT)



(nak join clik banner atas niy)

(sudah ikut semua syarat)


July 17, 2012

"Jom Join Simple GA Mizz Ween"

(nak join clik banner)

hai kawan-kawan tengahari nie nak join giveaway yang bertajuk "Jom Join Simple GA Mizz Ween" Gadis Bunga nak ucapkan berterima kasih An-Nisa-Najihah menjadi Top Refferal kalau tak taw la Mizz Ween ade buat giveaway nie, hehehe..Jom join ramai-ramai 

July 16, 2012

"Contest 3 In 1 By | Azyan Nabilah |"

hai..Azyan Nabilah harinie gadis bunga nak join contest yang bertajuk "Contest 3 In 1 By | Azyan Nabilah |" gadis bunga bukan suka-suka jew nak join lambat-lambat (hehehe) banyak contest/giveaway/ dan segmen gadis bunga join, harap-harap gadis bunga join nie menang la ye..aminn..

(korang nak join clik banner pink atas ni)

tag 1 orang
http://iza-zaty.blogspot.com


"Bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira"

hai...aisyah humaira mujur la saya masih boleh join lagi,kalau tak memang la saya tak tahu aisyah ade buat bloglist,tak pe nak join sekarang bertajuk "Bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira" sudah ketinggalan la pulak nak join bloglist nie..huhu..sedihnya saya link terakhir peserta jawabnyala..huhu..

nak join clik banner purple atas

KELEBIHAN PUASA DI BULAN RAMADAN
Apabila membincangkan mengenai bulan Ramadhan, dengan sendirinya ia mempunyai hubungan dengan kewajipan puasa yang disyariatkan di dalamnya. Suatu kewajipan yang tidak boleh ditinggalkan. Meninggalkan atau sengaja tidak menunaikan kewajipan puasa, bukan saja suatu dosa besar bahkan ia tidak boleh ditebus dengan apa jua cara. Tidak boleh ditukar ganti, sekalipun orang yang meninggalkannya berpuasa seumur hidup. Ini jelas sebagaimana sabda Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam:
Maksudnya:
“Sesiapa berbuka satu hari pada bulan Ramadhan tanpa ada rukhshah (keringanan) dan tidak juga kerana sakit, dia tidak akan dapat melunaskan (mengganti) puasa yang ditinggalkannya itu, sekalipun dia berpuasa seumur hidup.”

(Hadis riwayat Tirmidzi, Abu Daud, Nasa’i, Ibnu Majah dan Ibnu Khuzaimah)
Adapun kewajipan puasa ini bukan hanya sekadar menahan diri daripada makan dan minum atau perkara-perkara yang membatalkan puasa mulai dari terbit fajar shadiq hingga terbenam matahari, bahkan hendaklah juga menahan anggota badan daripada melakukan perkara-perkara yang boleh membawa dosa, kerana dosa itu boleh melupuskan matlamat puasa. Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam telah memberi peringatan dalam hal ini sebagaimana sabda Baginda:
Maksudnya:
“Berapa banyak orang yang berpuasa tidak mendapat sesuatu daripada puasanya selain lapar dan dahaga.”

July 15, 2012

Keistimewaan dan Kelebihan Ramadhan




Entri terbaru dari gadis bunga.. Selamat membaca..


Keistimewaan dan Kelebihan Ramadhan Salah satu diantara keistimewaan dan kelebihan bulan Ramadhan ialah Dibukakan pintu syurga dan ditutup pintu neraka sebagaimana Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud:


Apabila datangnya Ramadhan maka dibukakan pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka dan dirantaikan syaitan-syaitan.(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim).


 Pada Bulan Ramadhan juga diturunkan Al Quran untuk memberi petunjuk kepada sekalian manusia sebagaimana firman Allah S.W.T dalam surah al-Baqarah – ayat 185 yang bermaksud,,,


 Bulan Ramadhan yang padanya diturunkan (permulaan) al-Quran sebagai petunjuk bagi sekalian manusia dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan perbezaan (menjelaskan di antara yang benar dan yang salah).


 Sama-samalah kita menghayati kedatangan Ramadhan Al Mubarak Marilah kita sama-samamemperbanyakkan amalan dan ibadat sempena kedatangan bulan Ramadhan yang tidak berapa lama lagi. Apa yang saya tuliskan kat sini adalah sebagai ingatan untuk diri saya sendiri dan juga sesama muslim. Apa yang baik itu datangnya dari allah dan apa yang salah itu datangnya dari kelemahan saya sendiri…


"Malulah kita kepada allah s.w.t , buka Facebook berhari2 dan buka al-quran cuma sekali sekala"Muka buku kita adalah AL-quran (islam) dan facebook hanya lah kerjaya"


Pilih lah yang sesuai untuk diri kita .


Saya akhiri perkongsian ini pada kawan2 ok..

(SELAMAT BERPUASA YANG BERAGAMA ISLAM)

July 14, 2012

'Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Iera'

hai..syakirah dan kawan-kawan blog gadis bunga nak join giveaway yang bertajuk "'Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Iera'. fuh memang best giveaway nie banyak hadiah memang MELETOP hadiah nya,nak cerita pulak pasal exclusive ramadhan yes betol la lagi pon sabtu ni nak start puasa dah kan, bagus sangat la buat giveaway exclusive ramadhan nie,jom kita join ramai-ramai gadis bunga harap sangat gadis bunga hadiah topup pon jadilah..hehehe

(nak join clik banner comel nie yew)



nak tag
http://wanhazel.blogspot.com
http://lurun-niaraf.blogspot.com


July 13, 2012

"FOLLOWERS BERTUAH"

hai..kawan-kawanku mari baca entry "FOLLOWERS BERTUAH" fuh..memang MELETOP giler followers, memang gadis bunga suka nombor iaitu 1 selama nie memang gadis bunga tertunggu-tunggu siapalah..followers yang bertuah tu yew, lelaki ker perempuan, mestilah perempuan banyak kali kalau gadis bunga buat entry followers memang perempuan sahaja menang, nak jugak lelaki menang kan..erm...tak pelah tak ade rezeki lelaki kan nak buat macam mana,hehe..tak pe pada kawan-kawan lelaki dan perempuan tunggu sahaja siapa yang menjadi followers bertuah 5000 ade hadiah jugak, insyallah..gadis bunga usahakan bagi hadiah itu..nak tahu hadiah untuk followers 5000 ape?tak boleh bagitahu sekarang rahsia....tapi apa-apa pon sekarang nak bagi hadiah jugak followers 1111 nombor paling MELETOP punya nak tahu ker siapa?

Jeng
|
|
|
|
|
Jeng
|
|
|
|
|
|
|
Jeng
|
|
|
|

Jeng
|
|
|
|
|



mari singgah blog followers bertuah nie-->http://princess1405.blogspot.com follow la ramai-ramai blog afzam yew..:)


siapa orangnya menjadi followers bertuah ialah namanya afzam, tapi tempat followersnya nama princess 1405 terima kasih afzam dan  gadis bunga nak berterima kasih kepada kawan-kawan yang blogwalking belog gadis bunga nie yew..

Afzam anda memenangi hadiah topup sebanyak RM3.00 sebab followers bertuah blog gadis bunga nie
kalau nak tuntut hadiah sila bagi no fon (maxis sahaja), kalau selain no maxis tak dibenarkan sebab gadis bunga pakai no maxis sahaja hehe..sila PM fb https://www.facebook.com/sufiana.ramli 

July 12, 2012

"Contest MEGA2012 Hazwan Hairy"

hai..kawan-kawan dah lama ka buat contest nie yew?gadis bunga macam teringin jew nak join contest yang bertajuk "Contest MEGA2012 Hazwan Hairy" fuh..memang mega pon contest nie banyak syarat,banyak benda yang nak dibuat,banyak keterangan mengenai contest header nie, dan banyak hadiah-hadiah yang paling meletop..memang rugi kalau siapa tak join contest nie
(clik kalau nak join)

Gadis Bunga
(INI HEADER SAYA)
Header baru nie nak cerita pulak header gadis bunga yang warna merah-merah menyerlah tu,cantik tak,kalau cantik like la yew dengan seikhlas hati .  kawan-kawan ye,header nie dibuat oleh Anirah Azuri,gadis bunga tempah header nie dekat Anirah Azuri sebanyak harga RM7.00 kalau tak silap la..hehe..Header nie ade doodle tengah berangan dan bentuk awan-awan..(itu sahaja)

"Random Giveaway by ardini"

salam..hai..ardini dan kawan-kawan mari join giveaway yang bertajuk "Random Giveaway by ardini" oke harini jugak gadis bunga akan join giveaway nie, jom kita memeriahkan giveaway nie best taw join giveaway,segmen dan contest, memang korang rugi kalau tak join hadiah mesti ade..






(nak join clik banner atas nie)


 
  Credit : https://www.facebook.com/pages/Momo-Chan-Collections/197114006994906

July 10, 2012

"Jom Tambah Follower by SANDRA"

hai..sebelom saya nak masuk tidor saya nak join segmen yang bertajuk "Jom Tambah Follower by SANDRA" kalau kawan-kawan tak join memang rugi sangat-sangat, mungkin hadiah pon 2 sahaja kot..saya pon tak tahu betol ker tak,hadiah pon kena pilih,saya rasa nak mengenai blog stuff(tutorial)apabenda tu yew..saya pon tak tahu apebenda itu..saya pilih itu sahaja

pertama
mengenai blog stuff(tutorial)
kedua
full edit blog


nak tag 2 orang sahaja
www.purplewhitestripes.blogspot.com
http://faratasyadiary.blogspot.com

July 9, 2012

"1st giveaway:blog saya awesome"

hai.hai. dan hai..nak join giveaway nie yang bertajuk "1st giveaway:blog saya awesome" memang awesome pon tambah gempak blog iyza pink lagitu,gadis bunga nak berterima kasih banyak-banyak sebab suruh gadis bunga join giveaway awesome nie,memang gadis bunga suka join giveaway,contest dan segmen pon..blog gadis bunga itu pon memang untuk buat contest,giveaway dan segmen harap sangat menang topup gadis bunga join nie...

(nak join clik banner atas nie)

nak tag 2 orang

"Segmen Free Doodle By Bunny Ispired"

salam..dah beberapa hari tak join segmen harini nak join segmen la..nak join yang bertajuk "Segmen Free Doodle By Bunny Ispired" haritu gadis bunga dapat hadiah edit full blog skin dari bunny ispired tapi gadis bunga tak nak sebab gadis bunga baru jew tukar edit full blog gadis bunga tu,tak kan nak tukar pulakkan,penat-penat tempah mahal-mahal nak tukar pulak kesian pula orang yang edit blog gadis bunga tu,kali nie harap sangat nak dapat free doodle bunny ispired,comelnya doodle tu..


(nak join clik banner)

nama->Nurulana
url->http://doodlemerah92.blogpot.com
id followers->gadis bunga
id fb->sufiana ramli

(dengan jujurnya saya sudah ikut semua syaratnya_





July 8, 2012

"Fist Simple Giveaway By Ieza & Zatul"

(nak join clik banner atastu)
hai..kawan-kawan harini ingat saya teringin jugak nak join giveaway yang bertajuk "Fist Simple Giveaway By Ieza & Zatul" fulamak sudah ketinggalan la pulak nak join giveaway,tengok-tengok ade orang join giveaway..lepastu saya terus terjah lah join giveaway nie..

nak tag 3 orang
 http://cerita-amna.blogspot.com
http://chocolate-vochelle.blogspot.com
http://nobodyperfect-iera.blogspot.com


"Segmen Blog Aku UNIQ"

hai..kawan-kawan nak tanya semua sihat tak,kalau sihat jom menjoinkan segmen yang bertajuk "Blog Aku UNIQ" jom kita ramai-ramai memeriahkan segmen nie,baru jew buat segmen nie.

(nak join clik banner,tak join memang rugi)

blogger gadis bunga nie Uniq (header,footer dan shoutbox)
(sudah ikut semua syarat-syaratnya dengan jujur)

nak tag 2 rakan
http://notamanjaku.blogspot.com
 http://ummusafaa.blogspot.com/

"Segmen Saya Nak Jadi Followers Bertuah Dalam Blog chocolate-vochelle"

hai..korang petang nie nak join segmen yang bertajuk "Segmen Saya Nak Jadi Followers Bertuah Dalam  Blog
chocolate-vochelle, fulamak..kalau vochelle ade buat segmen ker, contest ker, atau giveaway ker saya tetap join segmen vochelle..kalau vochelle buat segmen memang MANTOP..



(nak join clik banner nie,memang rugi kalau anda tidak join)

nak tag 2 orang sahaja
http://siti-aniza.blogspot.com
http://srikandi-permatahati.blogspot.com

(sudah ikut syarat2 semuanya dengan jujur)

July 7, 2012

"Siapa Peminat Blog Saya"

hai fatisya dan kawan-kawan hari nie sufiana nak join segmen yang bertajuk "Siapa Peminat Blog Saya" memang saya peminat blog fatisya sebab blog fatisya tu kemas,cantik tidak lama loading, marilah join ramai-ramai tak join memang rugi.


(nak join clik banner)


nak tag 4 orang rakan
http://mariatulfatin.blogspot.com
http://aisyahhumaira99.blogspot.com
 http://inspirebunny.blogspot.com
http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com

(sudah ikut syarat-syarat,harap-harap dapat hadiah topup aminn..

"Segmen saya / aku / kamek seorang blogger"

hai..semua harinie saya seorang blogger nak join lagi segmen yang bertajuk :"Segmen saya / aku / kamek seorang blogger" fuh...best giler tajuk segmen nie, baca segmen tu pon saya terus join hadiah dia pon menarik jugak,terima kasih amna sebab sudi suruh saya join segmen amna nie,,jom kita join ramai-ramai..

tiada banner saya letak jew header amna ye..





(nak join clik banner budak comel atas nie yew)


             Credit : https://www.facebook.com/pages/Momo-Chan-Collections/197114006994906

nak tag anda
http://lzulxocraxme.blogspot.com
http://appleshera.blogspot.com
http://wanhazel.blogspot.com

sudah ikut semua syarat-syarat

"1st special giveaway by aiman,ain,asma and fatin"

(nak join clik banner)

hai..kawan-kawan harinie saya teringin nak join giveaway yang bertajuk "1st special giveaway by aiman,ain,asma and fatin" fulamak...ramainya buat giveaway nie apa-apa 
pon join giveaway nie(harap nak menang topup sahaja)

nak tag 3 orang


July 6, 2012

"Segmen Jom Tingkatkan Follower By Hanis"

(nak join clik banner)

hai..harini nak join segmen yang bertajuk "Segmen Jom Tingkatkan Follower By Hanis" saya dah banyak kali join segmen,ga, dan contest jarang-jarang dapat hadiah..huhu..sedihnya..tapi kali nie  ade hadiah, tapi followers kita menjadi meningkat itu yang bestkan..


"1 st Giveaway by Hadifah Sabri"

salam..selamat malam,hari jumaat hari nie nak join giveaway yang bertajuk "1 st Giveaway by Hadifah Sabri" yang saya tahu hadifah nie baru kali pertama buat giveaway nie harap-harap betol la..hehe..jom join ramai-ramai..


nak tag 3 rakan
 http://www.dear-lyana.co.cc
http://freakingfans.blogspot.com
http://iyzasecret.blogspot.com




July 5, 2012

"1st Giveaway By Dini HSN"

GIVEAWAY+BY+DINI.jpg (400×240)

salam..jumaat harini nak join giveaway yang bertajuk "1st Giveaway By Dini HSN" baru kali pertama saya join nie,nak cerita pulak banner pon cantik warna-warni lagi tu kan..

followers-->maafla tak ingat la follow kerberapa sebab dah lama follow

senarai hadiah :

 (  topup RM30 dan full edit blog , header ) X 1 pemenang
 ( teddy bear ) X 1 pemenang
 ( topup RM10 ) X 2 pemenang
 ( header, template dan review blog ) X 3 pemenang
 ( topup RM5 ) TOP REFFERAL X 1
MAYBE AKAN ADA PENAMBAHAN HADIAH *


Put Your Cbox